Začneš svoj dan zadovoljno? 5 drobnih in pomembnih idej

VSAKO JUTRO, KO SE ZBUDIŠ, JE PRED TABO NOV DAN. DAN, KO IMAŠ IZJEMNO PRILOŽNOSTI, DA POSTANEŠ NOVA OSEBA, NOVA MAMA, NOVA RAZLIČICA SEBE. VENDAR MORAŠ IMETI ZA TO NAČRT, KER ČE NE VEŠ, KAM GREŠ, TJA KARMO BI RADA PRIŠLA, MOGOČE NIKOLI NE PRIDEŠ. NASTAVITI MORAŠ SVOJ GPS, ŠE POSEBEJ, ČE BI RADA BILA BOLJ ZADOVOLJNA, POTRPEŽLJIVA, ZAČELA SKRBETI ZASE IN SE IMETI RADA.

Mogoče nisi vedela, ampak s tem, kako ti razvijaš sebe, učiš tega tudi otroke in to je nekaj, kar je v današnjem času nujno, ker drugače boš tudi otroci živeli, da so ujeti v dnevne rutine, omejitve, zahteve in bodo morali veliko več na sebi delati, da ozavestijo, da so oni tudi, ki kreirajo svet okoli sebe.
Verjamem, da bo rada svoje otroke naučila, da so v življenju zadovoljno, spoštljivi, samozavestni, da vejo, kdo so, da so iskreni in še in še. Si se kdaj vprašala, kaj je skupno vsemu temu? Ljubezen, ki je osnova vsega in del te ljubezni je zadovoljstvo.
Ampak ne tisto zadovoljstvo, ko v sebi obupaš in daš gor masko, češ, da je vse ok. Ne. Ko je »fejk«.

Zadovoljstvo, je izjemen občutek v tebi, ko veš,

  • da si ok, da si super, da si edinstvena,
  • da je pred tabo nov dan, ko lahko v sebi veliko spremeniš,
  • da je vse v življenju kot mora bit, da lahko narediš nov korak,
  • da je vse zunaj tebe odsev tvoje notranjosti.

Da bi lahko naredila korak naprej, moraš najprej sprejeti vse, kar je, kar imaš, kako je in kje si ter kakšna si. Edino tako se s tabo rodi nov dan. Jutra so del tega, ki ti lahko neizmerno pomagajo, da stopiš korak naprej. Delim s tabo 5 idej, kako lahko začneš v sebi graditi zadovoljstvo in ko se bodo otroci vstali, boš ti že polna.

1.KO ODPREŠ OČI
Takoj, ko odpreš oči, vedno primi in izberi pozitivne misli. Naj bodo polne poguma, radosti za nov dan. Mogoče boš potrebovala nekaj časa, da najdeš prave besede. Vzemi so čas in jih poišči. Ko jih najdeš, jih vsako jutro povej z NAVDUŠENJEM. Drugače ne delujejo. Vse je v tebi in na tebi, kako jih izgovoriš, čutiš in odločeno sprejmeš.
Primer: WAW, še en fenomenalen dan je pred mano s polno priložnosti, da postanem bolj polna ljubezni, radosti, sreče, poguma.

2. V KOPALNICI
Eden izmed trenutkov, ko se lahko zgodi, da jutranje besede izgubijo moč, ker veliko žensk, reče »Joj, kak sem,« ko se pogleda v ogledalo ter ob tem počuti neprijetno. Če si to ti, si v trenutku vse, kar si lepega zgradila prvi jutranji trenutek, vrgla skozi okno. Če si najprej posadila seme v zemljo, da zrastejo tiste lepe rože, ki si jih želiš, si ta trenutek vse vrgla skozi okno.
Vabim te, da se naučiš pogledati samo sebe bolj prijazno, ker tega ne bo naredil nihče namesto tebe in tega tudi nihče ne more v tebi spremeniti. Ti imaš to moč.

3. TVOJ JUTRANJI TRENUTEK

Super je, da odkriješ, kaj je tisto, kar te polni, kar potrebuješ. Ali je tvoj meditacija, jutranja joga, prva kava, pisanje dnevnika? Odlično. Naj to en bo telefon in socialna omrežja in štetje všečkov, komentarjev, sledilcev ali če je »on« opisal, pogledal…
Nameni sebi ta trenutek in v njem uživaj, ker tako boš zelo poglobila zadovoljstvo.

4. HVALEŽNA
O njej si slišala veliko in lahko jo izvajaš na polno različnih načinov. Eden teh je, da vsemu, kar narediš, vidiš, rečeš HVALA in 15 minut govoriš le HVALA ter raziskuješ ta HVALA v sebi, kako se čuti in kej se čuti. Drugi način je, da hvaležnost pišeš v svoj zvezek. Če pa se ti dogaja, da hvaležnosti ne začutiš toliko, je dobro, da najdeš način, kako se povezati sabo. V mojem programu ZADOVOLJNA S SEBI, sem izbrala 10 srčnih vaj, ki so meni pomagale, kako se odpreti ljubezni, razvoju in začet sebe bolj čutiti.

5. IZBERI ENO DNEVNO NALOGO
Mogoče si takšna kot jaz, ko sem hotela vse naenkrat in si zastavila 10 reči, na katerih bom takoj delala in si tako naložiš preveč, potem pa ne gre. Veliko lažje je, da izbereš eno nalogo, eno področje, eno stvar, ki jo pri sebi želiš spremeniti in večji del pozornosti usmerjaš temu vsak trenutek. Tako ti bo prej uspelo.

Sama sem potrebovala kar nekaj časa, da sem našla svoj ritem in svoj tok. Največkrat sem se srečevala z izzivi, da sem pozabila v obilici dnevnih obveznosti, kaj sem si zadala. Ravno tako se mi je velikokrat dogajajo, da so bila super obdobja, potem pa sem prenehala delati vse te pomembne malenkosti in sem padala globoko nazaj. Posledično sem se težje soočala z dnevnimi izzivi, bila sitna, nezadovoljna, se nenehno pritoževala. Do otroka pa sem bila trda, stroga, zahteva na neprijeten način, nepotrpežljiva in potem me je ujela KRIVDA. Mislim, da ta krog poznaš, ane?

Iz mojih 20 let dela na sebi in 10 let dela s strankami kot coachinja sem izbrala 10 vaj, ki so se rodile v meni in na moji poti. Izbrala sem tiste vaje, ki so v meni naredila največji premik, sem z njimi lahko ohranja vztrajnost in doslednost. Predvsem pa so mi te vaje dale način, da sem se vedno spomnila, kje sem, in kam grem.

Zavedala sem se, da če ne bom delala korakov v PRAVO SMER, tja ne bom prišla.
Program sem poimenovala ZADOVOLJNA V SEBI, ker je to nekaj, kar želim ženskam dati, da najdejo sebe in svoj biser ter moč v sebi. Več o njem lahko prebereš tukaj.

 

Share on facebook
Facebook

Ostale zgodbe

Te zanimajo moje knjige?