RAZPRODANO!

Knjiga NAMENJENA PREDVSEM MAMICAM!

Kako v vzgoji vzgajati sebe in pomagati otroku, 

da razvije samozavest, vero vase in močan notranji steber?

Kaj te čaka v knjigi?

Vzgoja je polna izzivov, ki so vedno priložnost, da najdeš sebe in svojo avtentičnost. Je pa vzgoja prepletena z našimi prepričanji, pričakovanji, utvarami, lastnimi omejitvami in zbeganostjo.
Namen knjige je, da ozavestiš jazbece, ti so namreč tvoje čustvene, miselne in duhovne priložnosti za rast. Vzgajamo namreč vedno najprej sebe in ob tem otroka ter mu pomagamo na tej poti, da razvija svoj notranji svet zavedanja, kdo je. To je namen prvega dela knjige.
V drugem delu knjige pa se bomo poglobile v vzgojo in kako jo razumeti skozi oči resnice o jazbecih..

PRAVLJICA V KNJIGI

V knjigi je pravljica o jazbecu “Ko te nekaj prime”, ki za otroka predstavlja osnovno razumevanje svojega notranjega sveta misli in čustev. Preko pravljice otroci hitro ozavestijo, kaj jazbec je in kdaj prime. S to prispodobo se boš podala na pot vzgoje s petimi modrostmi ter tako  našla pot do sebe, svoje avtentičnosti, postavljanja meja, obvladovanja misli in čustev, otrokovih reakcij, kako biti bolj mirna in še in še. 
  • Vsak človek na tem svetu ima jazbeca.
  • Jazbeci ti vedno govori, da si slab, da ne zmoreš, da ti ne bo uspelo…
  • Vsak hrani svojega jazbeca.
  • Moj jazbec kliče ven tvojega in potem se pogovarjata dva jazbeca.
  • Jazbeci ne marajo, da se smeješ.

IZ KNJIGE

Knjiga, ki je pred tabo, je nastajala med mojim starševstvom in odkrivanjem sebe skozi vse svoje notranje svetove ženskosti in materinstva. S tem bi ti rada pomagala, da boš ti lažje zadihala in odvrgla starševski plašč ter začela vzgajati sebe in otroka iz svoje notranjosti, kjer si čudovita, mirna, ljubeča in srčna. Vedno in vsak trenutek. Vse to je v tebi in je del tvoje brezmejne notranjosti. Z jazbeci bi te le rada popeljala na pot, da to supermoč v sebi začutiš in res polno zaživiš kot mama in ženska. Pa ne samo to! Jazbeci ti bodo pokazali tudi, kako vsega tega učiti svoje otroke.
V trenutkih, ko smo nezadovoljne, vrtamo, pritiskamo, zapletamo se v iste in iste vzorce. Dogaja sem nam, da vse več kričimo, imamo občutek, da smo zame za vse. Najbolj pa si želimo, da otroci ne bi pobrali naših vzorcev, s katerimi se v sebi borimo. Potem pride dan, ko slišimo otroka reči: “Nisem dovolj dober… Sram me je… Smejali se mi bodo…”
To je trenutek, ko se ti zdi, da ti bo počilo srce in začneš iskati pot, kako otroku pomagati. Če ne prej, spoznaš  takrat, da ima vsak svoj notranji svet misli, čustev, blokad, prepričanj in da je prav, da otroka naučiš o tem, kako razumeti sebe, svoja čustva in misli, ker kako ta notranji svet obvladati.
SPOZNAŠ, DA V VZGOJI IN VSEH ODNOSIH VEDNO NAJPREJ VZGAJAŠ SEBE IN SVOJ NOTRANJI SVET MISLI IN ČUSTEV. 
Knjiga je napisana za mamice kot preplet življenjskih izkušenj in znanja o življenju o tem, kako otroka učiti največje notranje moči – obvladovanje svojega notranjega sveta misli in čustev s petimi resnicami.

Pogovori o knjigi

S knjižno blogerko Alenko Štrukelj (Literarna lekarna) smo govorile o vsebini knjige in v pogovorih šle zelo globoko. med drugim je Alenka zapisala:
“Pred kratkim je izdala priročnik za osebno rast mamic z naslovom Mami, nekdo v moji glavi pravi, da …, v katerem govori o tem, kako pri vzgoji v prvi vrsti najprej vzgajati sebe, da bi tudi otroku lahko pomagale, da v sebi razvije samozavest, pozitiven odnos do sebe, drugih, okolja, in najde tisti močan notranji steber, ki mu bo pomagal preko ovir in izzivov, ki mu jih bo na pot postavilo življenje. “
Tukaj si lahko pogledaš serijo pogovorov in izveš veliko, česar se v knjigo ni dalo napisati. 

Vse je energija

Tvoj jazbec kliče ven mojega

Starši imamo svoje poslanstvo