Pravljična meditacija

MISELNE ŽABICE  je pravljična meditacija, ki otroka popelje v njegov notranji svet, 
v njegovo notranje kraljestvo. Skozi pravljično meditacijo spozna, da je tudi v svojem kraljestvu otrok kralj ali kraljica s svojo močjo. 
To je moč odločitve. Otrok tako spoznava  sebe, svoje misli in čustva, ki v so pravljični meditaciji predstavljene kot miselne žabice.

Poslušaj Miselne žabice

Teja, vzgojiteljica

Meni je meditacija zelo všeč. Uporabila jo bom za skupine starejših otrok, saj mislim, da je izredno pomembno, da se o čustvih pogovarjamo in da otroke učimo samoregulacije, pri tem pa smo jim odrasli vzor.

Sonja, mamica

Najprej se jima je zdelo super, da sta kralja – potem je starejšega (8 let) zanimalo, če gre tu za modrega = pametnega kralja in je bil ves ponosen, da sta to lahko s bratcem. Želita si biti prijazna, nasmejana. Imata tudi rešitev, kako bi utišala miselne žabice . Super!

Katja, mamica

Zanimivo mi je bilo, da sta pri posameznih žabicah ugotovila, kaj sem dodala, da je žabica govorila …  Starejšega je precej strah oziroma si ne upa sam npr. se peljat z dvigalom v naše 6. nadstropje – že takoj drugi dan po prebrani meditaciji nimamo več teh težav!

Vanja, vzgojiteljica in mamica

Najprej nisem bila sigurna, če bodo otroci razumeli… Potem so pa začele odgovarjati vse zaskrbljene, jezne, žalostne in druge žabice…Prav zanimivo. Nekaj novega.