Verjamem, da se tudi ti zavedaš, da potrebujejo otroci za življenje razviti veščino potrpežljivosti. Današnji TAKOJČKI, kakor jim pravimo, hočejo vse takoj. Ko tega ne dobijo, izbruhnejo, kar zna biti naporno za starše. Saj veš:
  • Ko uganeš risanke ali vzameš telefon, tablico, se začne dretje, pritoževanje.
  • Ko je čas za spanje, ponovno jok.
  • Greste v trgovino in ker otrok ne dobi tega, kar hoče, cepetanje, kričanje, udarjanje, čeprav se pred trgovino vse dogovorita.
  • Rečeš: »POČAKAJ! Dobiš!« se ponovno začne drama.
 

1. INTERAKTIVNA KNJIGA

Maša in Tim sta bratec in sestrica. Sta zelo neučakana in vedno hočeta imeti vse takoj. Mama ju potrpežljivo uči, kako vse potrebuje svoj čas in da vsega na potrebujeta takoj, a Maša in Tim to težko sprejmeta. Nekega noči preplavi pokrajino poseben val čarovnije in mama začne čudežno vohati v zraku sladko, kar pomeni, da bodo kmalu prišli škrati, ki se jim svetijo podplati.
 

2. naloge za likovno ustvarjanje

Knjiga ponuja likovno soustvarjanje ilustracij v knjigi. Vsaka stran je opremljena s pikogrami, ki otroku povejo, kaj potrebuje. Na koncu knjige so tudi vsa navodila in predlogi, kaj lahko otroci ustvarjajo.

3. naloge za spodbujanje samopodobe

Skupaj z Mašo in Timom otroci spoznavajo tudi svoje želje, nepotrpežljivost, iščejo ideje, kako premagati strah in kako ohranjati potrpežljivost. predvsem pa z nalogami dobivajo vpogled, da vse potrebuje en čas. 
Naloge so usmerjene na spoznavanje sebe, razvoj samopodobe in potrpežljivosti.

4. IGRA ZA CELO DRUŽINO

Igra o škratih otroke na poseben način vabi k potrpežljivosti. Igrate se jo lahko kjerkoli in v kateremkoli letnem času. Otroke spodbuja k domišljiji in jih vodi, da začnejo s pričakovanjem škratov v sebi trenirati potrpežljivost in umirjenost. S tem se začnejo učiti notranjega ravnovesja svojih želja, pričakovanj in umirjenosti. Igro traja več dni, glavni del izvedete zvečer. 
 

5. pravljična meditacija

Pravljična meditacija na čuten način popelje otroke v svet škratov, ki se jim svetijo podplati, kjer spoznajo, zakaj je zvezdni prah tako pomemben. Namen pravljične meditacije je spodbuditi otrokovo razumevanje potrpežljivosti. 

6. SPLETNI PROGRAM ZA STARŠE

Spletni program celostno pristopa in podaja staršu znanje, koristne nasvete, kako razvijati svojo potrpežljivost in kako se potrpežljivost razvija pri otrocih. Ob tem so tudi navodila, kako se igrati igro o škratih. 

Aleksandra (Alex Pin) je pisateljica in energetska mentorica mamicam za razvoj svoje avtentičnosti, ki pravi, da je tu da prižiga lučke in kaže drugačen pogled na življenje.

“Na svoji poti materinstva in spoznavanje sebe kot ženske, sem se soočala s sramom, ničvrednostjo, uporništvom, v odnosih sem bila zelo v občutku obrambe in napada, težko sem se sprostila, se smejala s otrokom in hotela sem živeti sebe polno, pa nisem in nisem znala.”