Motivacijske kartice pri vzgoji

Ne glede na to, s čim vse se bodo otroci spopadli v življenju ali ne, so izjemno veseli spodbude … še posebej od staršev. Mogoče iščete odlične ideje za spodbujanje sina ali hčerke ali otrok v oddelku? Motivacijske kartice, ki spodbujajo, so TOP ideja in otroci jih obožujejo.

Včasih je največji dosežek, da nekam prideš, se pokažeš – pred veliko tekmo, ped govornim nastopom, ali za prvi koncert, se pojaviti med novimi ljudmi. Dajte svojemu otroku vedeti, da je za te izzive dovolj pogum in da ste ponosni na njegov pristop k življenju. Povejte otrokom, da verjamete vanje. Spomnite jih na določen uspeh (ali celo neuspeh) in na to, kako jim bo njihov trud obrestoval kasneje v življenju.
Imejmo pa v mislih tudi to, da je super, če pri otroku spodbujamo tudi to, kdo on kot človek je, da spodbujamo njegovo osebnost, ne samo, kaj je super naredil. Spodbujamo tudi njegov notranji svet supermoči, ker je to nekaj, kar bo za življenje zelo potreboval. Svoj močan notranji steber.

Boš rekla – vse super in prav, ane? Vse to delam že nekaj časa, pa imam občutek, da moj otrok ne sprejme, kar mu govorim.

DRŽI! Prav občutek imaš!

Naletela si na notranji upor, zid, blokado v otroku. Našla si jazbece!

Ogromno mamic je, ki se srečuje s tem in nenehno me sprašujejo, kako naj otroku pomagam.  Lahko mu pomagaš.

Tukaj je nekaj predlogov, ki ti bodo pomagali pri tem:

  • Super je, da raziskuješ, kako otrokov notranji in tvoj svet delujeta.
  • Da te bo otrok slišal in sprejel, je fajn, da nekoliko spremeniš svoj govor.
  • Brez dela na sebi, da vidiš, kdaj tudi ti ne moreš sprejeti pohvale ali lepe besede in vedno najdeš ugovor nazaj, ne bo šlo. Res ne!
  • Branje pravljic, ki bodo otroku pokazale njegov notranji svet, so odlična ideja.
  • Eno je, da otroku poveš pohvalo, drugo je na mu jo daš kot motivacijsko kartico, s katero se bo srečal sam.
  • Sprejmi, da je to vzgojni maraton, ker boš tudi to osebno zelo zrastla.
  • Definitivno pri priporočam, da prebereš mojo knjigo o jazbecih NEKDO V MOJI GLAVI GOVORI, DA…, kjer točno o tem pišem.
Zakaj uporabljati motivacijske kartice pri vzgoji?

 

Obstaja veliko načinov za spodbujanje otroka, toda za otroke vseh starosti so iskrena, verodostojna in avtentična sporočila staršev (tudi učiteljev in vzgojiteljev), najmočnejša.

Z motivacijskimi karticami gre za princip gradnje pozitivnega mindseta pri otroku in vere vase na način, da vsakdo potrebuje nekoga, ki vanj verjame. Močnejša kot so ta sporočila, bolj se bodo zasidrana v otrokovo podzavest, prej bo začel vanje verjeti.
Zato so tako pomembna sporočila, ki jih dajemo otroku prav mi, starši.

Ker nas otroci včasih težko sprejmejo in slišijo zaradi njihovih notranjih mentalnih in čustvenih blokad, so motivacijske kartice nekaj, kjer bo sporočila prebral sam. Tako bo otrok v svojih mislih slišal vaš glas, ko bo sam in bo sporočilo prebral. V njem se bo začela graditi globlja vez vere vanj, preko tega ko bo videl, da vi verjamete vanj.

Včasih pa vsi potrebujemo kakšno idejo, spodbudo, zato sem pripravila 52 motivacijskih kartic, ki bi bodo pomagale, da začneš. Narejene so posebej za fante in posebej za deklice. Dodala pa sem tudi 8 predlog, da boš lahko napisala svoja personaliziraana sporočila svojemu otroku. Kartice so del knjige NEKDO V MOJI GLAVI GOVORI, DA...

Vabljena tudi v mojo Facebook skupino, kjer tedensko delimo ideje, predloge, pravljice in znanje, kako otroku pomagati zgraditi samozavest, vero vase in njegove supermoči.

 

Share on facebook
Facebook

Ostale zgodbe

Te zanimajo moje knjige?