Mojih 5 strahov, ki jih o meni še ne veš

Tokrat podelim s tabo 5 majhnih skrivnosti, ki jih o meni zagotovo še ne veš. Tukaj je mojih 5 največjih jazbecev. Mogoče si na live tu in tam zasledila, da sem jih omenila. Delila bom s tabo svojih 5 najbolj bolečih izkušenj, ki sem jih doživela.

 

1. STRAH, DA SEM NAJSLABŠI ČLOVEK NA TEM SVETU

Ta strah je z mano celo življenje. Dolgo sem se z njim borila in delala vse možno, da bi dokazala, da sem vredna in sposobna. No, ta borba in vsi veliki projekti, ki sem se jih vedno lotila, niso nič pomagali. Zdelo se mi je, kot da na koncu vedno sedi ta strah, ki se mi reži v obraz in kljub vsemu, kar sem naredila, na koncu reče: »Ja, ampak …«
Še bolj me je bilo strah, da bi se nekega dne pokazalo, da ima ta glas PRAV. Ko sem začela bolj intenzivno delati na sebi, me je bilo zelo strah, da bi v sebi najdla točno ta del svoje temne plati in da bi morala dojeti, da sem živela v zmoti, ko sem mislila, da sem dober človek. Kakšne notranje norije sem imela.
Kar dolgo sem potrebovala, da sem se naučila ta glas utišat in da sem dojela, da ta veliki jazbec ni resnica.

 

2. STRAH, DA BOM PROPADLA

Ko sem se ločila, sem v istem letu ostala tudi brez službe. Bil je le splet okoliščin. Višja sila, bi lahko rekla. A treba je bilo plačati račune in vse obveznosti, zato sem pograbila vse svoje knjige in se lotila dela. Vedno pa je tako, da ko stopiš na novo področje ali greš iz cone udobja 8-urnega dela in redne plače, se življenje resnično začne. Seveda se nihče ne rodi z znanji o podjetništvu, organizaciji, davkih, iskanju financ, prodaji – tako se tudi jaz nisem. Čeprav sem si neizmerno želela in bila jezna tudi na svoje starše, da sem se rodila, kjer sem se. Pa tudi to ni pomagalo.
V življenju se moramo s svojimi strahovi soočiti, ker je to pot, preko katere rastemo in strah, da bom propadla me je spravil velikokrat v jok, dvome, primerjala sem se z drugimi in vse to je stanje v meni samo poslabšalo. Edina pot navzgor je bila, da sem sprejela sebe in svoje strahove.

 

3. STRAH, DA BOM V OČEH SVOJEGA OTROKA SLABA IN NESPOSOBNA MAMA

Ena mojih največjih groz v življenju je bila, da bi me nekega dne sin pogledal v oči in bi v njegovih očeh videla pogled, ki mi sporoča, da sem slaba in nesposobna mama.
Ta strah se je izkazal za dobro, ker me je v življenju gnal naprej, da nisem obstala. Vem pa nekaj. Ne znam vsega, sem drugačna mama, sem mama na svoj način in to je ok.

 

4. STRAH, DA BO ŠEL SIN K OČETU

Če si ločena, boš mogoče ta strah poznala. Pri meni se je pojavil zelo hitro. Vendar ko je bil sin star 5 let, sem vedela, da rabi mamo, da bo z mano in da je vse ok. Starejši, ko je postajal sin, bolj je začel kukati ven tale jazbec, da bi se lahko sin odločil, da gre živet k očetu.
Sedaj verjetno že veš, da imajo jazbeci res polno razlogov, ker … in zakaj …
Pri meni je bilo isto.

 

5. STRAH, DA NE BOM V ŽIVLJENJU SREČALA NIKOGAR, KI ME BO RAZUMEL

Ker sem v življenju izbrala drugačno pot kot večina žensk, sem vedno “štrlela” iz povprečja, bila sem drugačna. Ravno tako sem že z jazbeci zelo zgodaj izbrala pot razvoja, kjer nisem ravno čutila, da obstaja veliko ljudi, ki bi me razumelo. Ta del nerazumevanja mene, se je vlekel že iz otroštva, vendar ko gledam nazaj, vidim, da tudi sama velikokrat nisem znala reči ubesediti in sem bila preveč čustvena, besedno sem napadala, ker me je bilo zelo strah bolečine.
Nekako pa je delček tega strahu, da ne bom srečala nikogar, ki bi me razumel, še najbolj ostajal za področje partnerstva.

 

Mogoče se tudi v tebi skriva kakšen košček podobnih jazbecev. Bom res hvaležna, če katerega podeliš z mano po mailu na info@alexpin.info, ker rada srečam ljudi, ki grejo čez podobne izzive, kot grem sama. Pa tudi moj jazbec je namreč včasih poseben in mi teži, da sem jaz edina, ki se soočam s takimi izzivi.

Share on facebook
Facebook

Ostale zgodbe

Te zanimajo moje knjige?