Spodbujamo otroku samozavest, vero vase in supermoči

Na tej strani lahko prevzamete DARILA ob nakupu knjige!

S klikom na PRENESI, prenesete na svoj računalnik e-kartice, katere si natisnete in uporabljate pri vzgoji!

 Motivacijske kartice imajo sporočila in delujejo podrobno kot afirmacije. Pri otrocih je kombinacija barve, besedila (sporočila) in ilustracije res pomembna, ker s tem otrok bolj intenzivno gradi svoj mindset. Študije kažejo, da so naše misli v povprečju lahko do 70% negativne. Za piko na i imamo po navadi vedno znova iste misli, dan za dnem, teden za tednom. Otroci pa so kot spužve in verjeli ali ne, tudi v njih se že od malih nog naprej kreira ta miselni tok, ki ga v večini kopirajo od nas.  Tako postaja vse bolj pomembno, kaj sami sebi govorimo in kaj govorimo tudi otroku.  Temu je tudi namenjena knjiga o jazbecih.

Kako uporabljati ...

motivacijske kartice?

Motivacijske kartice so narejene na princip, da jih starš pripoveduje otroku.
Niso postavljene obliko afirmacij. Gre za princip gradnje pozitivnega midnseta in vere vase na način, da vsakdo potrebuje nekoga, da vanj verjame. Najmočnejša sporočila, ki najbolje zasidrana, so sporočila, ki jih daje starš otroku.
Tako bo otrok v svojih mislih slišal vaš glas, ko bo sam in bo sporočilo prebral. V njem se bo začela graditi globlja vez vere vanj, preko tega ko bo videl, da vi verjamete vanj.
Motivacijske kartice lahko otroku nastavite kjerkoli, da ga bodo presenetila:

  • vtaknete v žep trenirke, jakne ali kavbojk,
  • položite na mizo pri zajtrku,
  • dodate ob sendviču, ko gre na izlet ali prespat k prijatelju,
  • položite v peresnico ali vtaknete kje med zvezke.

Bodite izvirni.
Z manjšimi otroci jih skupaj berite in odprle vam bodo kakšen globlji pogovor. Lahko iz njih naredite igre spomin ali manjšo knjižico.

kartice za spodbujanje samozavesti?

Otrokove samozavest raste preko dobrega občutek osvajanja nekaj spretnosti, pri učenju, opravljanju nekega opravila. Ko otrok vztraja pri neki aktivnosti in za njo dobiva pozitivna sporočila, bo na tistem področju izgradil dobro samozavest. To mu pomaga do še boljše vere vase.

Kartice za spodbujanje samozavesti so namenjene staršem, da jim v hitrem ritmu življenja dajo idejo in pripomoček, s katerim pokažejo otroku, kaj so opazili.

Nekatere kartice so izdelane in jih lahko samo uporabite, nekatere pa so nastavljene predloge, kjer boste lahko sami otroku napisali sporočila. Kartice lahko otroci uporabljajo tudi kot bralni kazalnik, če so natisnjene na trši papir.

Uporabljate jih lahko kadarkoli opazite, kjer je otrok naredil napredek in mu to sporočite tudi v taki obliki kot skrito sporočilo ali presenečenje na vzglavniku.

Bodite izvirni, uživajte v vzgoji in v vsem, česar se otroci naučijo. 

Vabljeni v mojo Facebook skupino, kjer
nas je že preko 3700 in tedensko nudim staršem nove vsebine!