Katere so otrokove supermoči?

Vsak človek an tem svetu ima svoje SUPERMOČI in vsak človek na tem svetu ima JAZBECE. O jazbecih vam kaj več napišem kdaj drugič, tokrat pa, kaj in katere so otrokove supermoči ?

Vsak izmed nas je kdaj sanjal v otroštvu, da bi imel kakšno supermoč. Jaz sem oboževala risanko HEMAN in češko serijo o Arabeli, ki je imela poseben prstan. Tako sem od takrat naprej v sebi nenehno ohranja sliko o svetu, kjer smo prijazni, sočutni, podporni drug do drugega. To je tudi tisto, kar me zelo žene naprej pri mojem delu.

Da lahko otrokom pomagamo razviti njihove supermoči, smo najboljši vzornik za to najprej mi starši s tem, kako delujemo, se odzivamo, reagiramo, se spreminjamo in rastemo. Največjo moč imamo mi. Absolutno pa si lahko pri tem zelo pomagamo s kakšnimi slikanicami, risankami, motivacijskimi karticami, meditacijami za otroke in še in še.  Da bi res lahko pomagali otroku razvijati supermoči, jih moramo pri sebi ozavestiti in se o njim z otroci pogovarjati.

Katere so te supermoči? 

Vsak otrok ima svoje supermoči. To so njegove osebnostne, karakterne in značajske lastnosti. Veliko teh supermoči, se lahko dodatno naučimo in jih razvijemo. Raziskave tudi kažejo, da prepoznavanje svojih karakternih lastnosti pri otrocih vodi do večjega zadovoljstva in dobrega počutja, kar pomeni da s tem pomagamo otroku razvijati močan notranji steber, samozavesti in vero vase.

Dodajam vam seznam nekaterih supermoči. Zagotovo pa si lahko naredite svojega!

OTROKOVE SUPERMOČI

Prijaznost

Hvaležnost

Sočutje

Odločnost

Samostojnost

Radovednost

Iskanje rešitev

Vztrajanje

Biti dober prat/sestra

Skrb do narave

Ljubezen do živali

Spoštovanje

Ponižnost

Natančnost

Ljubezen do učenja

Spoštovanje svojega telesa

Skrb za zdravje

IN ŠE.

Kot starši verjamemo, da so današnji otroci že na poti, da postanejo ljudje, ki lahko igrajo vlogo pri ustvarjanju novega, boljšega sveta.  Upam, da bodo tudi moje knjige za otroke (slikanice) in starše (Nekaj v moji pravi pravi, da…), motivacijske kartice in zbirka ostalih slikanic,ki pomagajo razvijate otrokove supermoči delčak, ker boste lahko črpali ideje.

Vsi vemo, da smo mame in očetje superjunaki, ki se vsak dan borijo za to, da bodo vaši otroci varni, imeli topel dom in razvili v sebi srečno. 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook

Ostale zgodbe

Te zanimajo moje knjige?