Kaj si otroci želijo od staršev NA in PO dopustu

Kaj si otrok res želi od staršev NA DOPUSTU ali PO PODPUSTU? Si se kdaj vprašala to? Moj najkrajši odgovor je tole: “Sproščene, nasmejane starše, ki se zabavajo, razumejo, držijo za roke in igrajo z njimi!”

<3

Spomnim se, kako sem kot otrok oboževala DOPUST, ker so starši končno bili starši:

sproščeni,

nasmejani,

igrivi..

To pa še ni bilo vse!  Spremenil se je njihov izraz na obrazu, vse linije so postale mehkejše. Celo glas je dobil drugo bravo. Oba sta se tudi drugače gibala in predvsem drug drugega gledala.

Vedno sem bila najbolj srečna, ko smo s starši kam šli, ker so takrat bili bolj svoji, bolj polni življenja. In vedno sem si želela, da bi bilo tako tudi doma.

Energija med mamo in očetom je bila drugačna in bolj sem se počutila varno, sproščeno, pripadno. In na koncu dopusta sem si vedno želela nazaj. Pa ne nazaj na morje zaradi morja.

Ampak nazaj na morje, da bi lahko bila s pravimi starši, ki so nasmejani, sproščeni.

<3

In lahko ti čisto iskreno povem, da je popolnoma enako s tvojimi otroci. Popolnoma enako. Čutijo energijo, ki se v tebi spremeni, ko si na morju ali na dopustu. Takrat si bolj povezana s sabo, sproščena, nasmejana. Ravno to je povezava, ki jo otroci rabijo na vsakodnevni ravni do nas staršev.

Potem pa ride dan, ko rečemo: »Sedaj pa gremo nazaj v realnost.«

Pa je to soloh res? To sploh drži?

Kaj je naša resnična narava?

Naša prava – REALNA – narava je ta, ki jo imamo na dopustu. In to notranjo naravo se moramo naučiti živeti v svojem vsakdanu!

Zato sem tudi napisala knjigo MAMI, NEKDO V MOJI GLAVI PRAVI, DA … , kjer pišem o notranjem stebru starša in energiji, ker energija je vse tudi tvoja družina.

 

Na tej točki pa ti želim sporočiti, da je vredno, da si sproščena, nasmejana igriv tudi po dopustu. Najbolj ti bodo za to hvaležni tvoji otroci po nekaj letih.

Share on facebook
Facebook

Ostale zgodbe

Te zanimajo moje knjige?