1/3 Kako je nastajala knjiga – glasbeni del

Mogoče ti bo čudno, vendar vedno pišem ob glasbi. Vsaj bloge in vsebine za starše. Hecno… Pri pravljicah ni tako.  Nekako si vedno izberem kotiček, kjer pišem. Kaj vse je takrat z mano, o tem ti bom pisala enkrat drugič. Danes pa o glasbi, ki je z mano, ko pišem.

Dodala bom tudi povezave do glasbe in mogoče ti bo katera všeč. Sama namreč obožujem raziskovanje glasbe. Predvsem vokale ali da najdem kakšno novo interpretacijo kakšne izvedbe. Ravno zato že leta spremljam THE VOICE.

Ko sem pisala prvič o jazbecih v knjigi A IMAŠ JAZBECA?, sem poslušala Devo Permal in sicer z GAYATRI MANTRA. Lahko poslušaš, če ti sede :

Kako pa je šlo tokrat?

Začela sem isto in sicer z Devo. Potem pa ni več šlo. En večer, ko ni več šlo pisat, sem šla ponovno gledat THE VOICE. Joj, to res obožujem, ker nekateri glasovi in izvedbe so tak the best, da imaš vse dlake pokonci.

Nekako sem pristala na FALLING ampak mi je izvedba NICOLA CAVALLARO izjemna. Noro dober glas, strast v izvedbi, ki mi da moč.

https://www.youtube.com/watch?v=r8EEJ-_ENC0 

Tega sem lahko 50x poslušala v enem dnevu.  Ne boš verjela, da sem ga ful poslušala na sprehodu s slušalkami zraven na glas pela. Še dobro, da mi ni nihče videl in ne slišal.  Potem pa sem pristala pri Jonathan  Roy in KEEPING ME ALIVE

 

Ne vem zakaj, ne vem, kako, ampak ta pesem mi je dajala toliko moči. Še danes jo ziher 5x poslušam ob delu.

In odkrila še  Manchester Orchestra  in pesem THE SILENCE. Lahko bi rekla le HUDOOOOOOO dobro!

 

Moje osebno odkritje pa je bil LP. Res je, da nisem dolgo nič po glasbeni sceni brskala. Res dolgo, par let.

Pa mi je YouTube ponudil tole – LOST ON YOU.

 

 

Najprej pojma nisem imela ali je to ženska ali moški. Tako poseben glas, ki mi je bil takoj všeč. Pa ritem.  Meni res simpa in poseben komad.

Še danes , ko si ga zavrtim, mi da takoj nasmeh na obraz. Pojma nimam, zakaj.

Vmes pa so se najdi še:

Imany in YOU WIL NEVER KNOW

 

Sting z  SHAPE OF MY HEART

Justin Timberlake z  SAY SOMETHING koncertna izvedba.

https://www.youtube.com/watch?v=tD7iCDNK0Ng 

No, če te mika, da bi knjigo MAMI, NEKDO V MOJI GLAVI PRAVI, DA …, imela, mi piši, da ti dam kodo za popust. Najdeš me na socilanih omrežjih ali info@alexpin.info.

 

Share on facebook
Facebook

Ostale zgodbe

Te zanimajo moje knjige?